Despre noi

Vrem să ştiţi despre noi că:

Gradinita cu P.P.”Elena Farago” a fost data in folosinta in anul 1974 la un an dupa proiectarea si inceperea constructiei localului. La inaugurare, institutia de invatamant preprimar purta numele de „Grădinita cuplată cu cresa cu program prelungit nr.41”.

In cei aproape 40 de ani de functionare neintreruptă, aceasta unitate de învatamant prescolar a devenit un etalon atat la nivel judetean cat si national. Cartea de onoare a gradinitei pastreaza inca vii impresiile a numeroase personalitati care ne-au vizitat incantate de universul magic al copilariei existent la orice pas.

In anul 2000, am asociat numele gradinitei cu cel al poetei Elena Farago. Mesajul poeziilor Elenei Farago a devenit model de atitudine pentru educatoare, prescolari si parinti in contextul educatiei ecologice. Spatiul educational al gradinitei transmite in imagini specificul poeziilor Elenei Farago constituite intr-un cod de comportament fata de natura.

Deschiderea resurselor umane din gradinita catre conservarea si protectia mediului a determinat inscrierea gradinitei noastre in anul 2003 in Programul Mondial „Eco_Scoala” coordonat de Centru Carpato-Danubian de Geoecologie, cu Proiectul „Curtea Gradinitei”. Implicarea activa in cadrul proiectului a avut ca rezultat amenajarea curtii gradinitei folosind resurse proprii (parinti, sponsori) si bugetare (colaborare cu autoritatile locale).

Finalitatea proiectului o reprezinta acordarea dreptului de a ne numi Eco-Scoala si de a arbora Steagul Verde. Un motiv de bucurie a fost faptul ca eram prima unitate de invatamant din Judetul Dolj si prima gradinita din cadrul Programului (37 tari participante) care si-a castigat acest statut. Continuand activitatile de educatie ecologica, in mai 2006 Eco-Gradinita nr.41 „Elena Farago” a castigat Cupa Ecologica disputata de toate unitatile de invatamant preuniversitar din Craiova. In prezent, Gradinita cu P.P. Elena Farago dispune de 10 spatii de invatamant dintre care: 1 sala dubla functionalitate (sport, joc), 9 sali de grupa; 1 cabinet logopedie dotat corespunzator, 1 cabinet medical, un cabinet contabiliate, 2 oficiile de depozitare, 1 vestiar personal,7grupuri sanitare.

In gradinita sunt angajate 19 cadre didactice calificate si preocupate permanent de formarea profesionala si desfasurarea unor activitati didactice de calitate. Folosirea cu maximă eficienţă a bazei materiale de către un corp didactic foarte bine pregătit profesional a condus la obţinerea unor rezultate deosebite cu prescolarii: locuri fruntase la concursurile spacifice varstei, scrisori de multumire ale invatatorilor la finalul perioadei de evaluare initiala efectuat la inceputul clasei pregatitoare.

Fără falsă modestie, considerăm ca toate aceste rezultate au determinat cresterea an de an a interesului parintilor pentru aceasta gradinita, primindu-se solicitari de inscriere a copiilor din toate cartierele orasului si din zona limitrofa.Copiii care au frecventat gradinita noastra sunt implicati in proiecte internationale ale scolilor unde sunt inscrisi : sc nr. 29 N.Romanescu,, sc. nr.22 Eliade Radulescu etc.

Oferta educationala s-a imbunatatit permanent acoperind o arie larga de interese: activitati extracurriculare (drumetii, excursii, vizite, spectacole, concursuri), activitati optionale (educatie ecologica, educatie pentru sanatate, educatie rutiera, educatie fizica si sport, educatie pentru stiinta ), dansuri sportive si de societate, initiere in utilizarea calculatorului, limba engleza,(optiuni ale parintilor).

  • Mail: relatiielenaf.craiova@yahoo.com
  • Tel/fax: 0251/510541
  • Str. Revoluție
  • Nr. 15